Preguntes i respostes sobre Tramit

Des d'aquest apartat intentem resoldre-us alguns dubtes que us puguin sorgir respecte a Tramit i el seu funcionament.
Si teniu alguna qüestió que no us queda resolta, no ho dubteu. Envieu-nos un mail a info@apptramit.com o useu el nostre formulari de contacte i en breu us contestarem.

S’ha de pagar per tenir i utilitzar Tramit?

No, Tramit és un servei gratuït per als ciutadans. Són els ens locals o supralocals qui paguen la llicència per posar el servei al vostre abast.

Puc descarregar-me més d’un ajuntament?

Si, Tramit està pensat per tal de que puguis operar amb més d’un ajuntament des d’una sola aplicació. Tramit ha estat dissenyat per aquelles persones que tenen més d’una residència i que necessiten fer els tràmits amb l’administració local estigui on estigui.

Per què no surten tots els tràmits municipals existents a l’aplicació?​

Tramit és un projecte molt ambiciós que neix de la voluntant de que l’administració pública sigui eficient, tant amb ella mateixa com amb els ciutadans. Tramit és un repte a nivell conceptual i un esforç a nivell econòmic per fer d’una necessitat una realitat. A mida que anem creixent amb ingressos treballarem per desenvolupar els tràmits més necessitats. A dia d’avui pots trobar els tràmits que més s’utilitzen per la gran majoria de ciutadans. També ens esforçarem per que des de Tramit es puguin fer les gestions relacionades amb altres administracions.

Que faig si el meu ajuntament no està disponible a l’aplicació?​

Ves al desplegable per a seleccionar l’ajuntament existent i clica l’opció “el meu ajuntament no hi és”. Allà s’obrirà una nova pantalla on ens podràs indicar quin és el teu ajuntament. Aquesta sol·licitud, ens permetrà posar-nos en contacte amb l’ajuntament per fer-los saber del desig de fer servir Tramit per part dels ciutadans. Quantes més persones seleccionin un municipi, més força tindrem per fer-vos arribar l’aplicació.

Si no estic empadronat en un ajuntament, puc fer servir l’aplicació?​

I tant. Com a ciutadà el fet de que no estiguis empadronat en un ajuntament no exclou els drets i deures que pots tenir com a no resident.

Si no tinc un smartphone, puc fer servir Tramit?​

A dia d’avui Tramit està desenvolupat per smartphones i tabletes. Tot i així estem treballant per que en breu el sistema sigui una plataforma multicanal i es pugui fer servir des del web. A mida que avancem en serveis com l’ús des de web o la disponibilitat de nous tramits, anireu rebent notificacions a l’aplicació o al mail.

Cal certificat digital per fer servir Tramit?​

Si. Malgrat que des de Tramit considerem que la certificació digital hauria d’avançar no és un procés en el que a dia d’avui poguem intervenir i estem sotmesos a les lleis vigents. Per això hauràs de tenir una cartificació digital per a dispositius mòbils, o en cas de fer servir el web, hauràs de tenir un certificat digital instal·lat a l’ordinador. Clica aquí per saber que has de fer.

Tramit pot fer servir les dades dels ciutadans que fan servir l’aplicació?​

No, de cap de les maneres. Per un costat Tramit disposa d’un servidor al backoffice per a recuperació en cas de fallida del sistema. Per l’altra, és l’ajuntament qui gestiona les dades; Tràmit és només un canal. Des de Tramit no tractem ni treballem amb les dades dels ciutadans.

En canvi aquells que contacteu amb nosaltres mitjançant el nostre formulari, o que us inscribiu per rebre els nostres newsletters, passareu per un procés de doble autorització (doble opt-in). Des de Tramit ens sotmetem, amb responsabilitat, al que marca la Llei orgànica de protecció de dades.